مبانی نظری و پیشینه تحقیق درباره موفقیت شغلی
X
تبلیغات
امروز: پنجشنبه 29 آذر 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

مبانی نظری و پیشینه تحقیق درباره موفقیت شغلی

مبانی نظری و پیشینه تحقیق درباره موفقیت شغلی دسته: روانشناسی
بازدید: 124 بار
فرمت فایل: docx
حجم فایل: 38 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 33

مبانی نظری و پیشینه تحقیق درباره موفقیت شغلی مبانی نظری و پیشینه تحقیق موفقیت شغلی مبانی نظری و پیشینه تحقیق موفقیت شغلی تعریف موفقیت شغلی تاریخچه موفقیت شغلی پیشینه موفقیت شغلی

قیمت فایل فقط 19,000 تومان

خرید

مبانی نظری و پیشینه تحقیق درباره موفقیت شغلی

خصوصیات محصول:

  • منابع فارسی و انگلیسی دارد.
  • ارجاع و پاورقی استاندارد دارد.
  • رفرنس دهی استاندارد دارد.
  • کاملترین در سطح اینترنت
  • دارای تحقیقات انجام شده داخلی و خارجی
  • گارانتی بازگشت وجه دارد.

فرمت : doc

تعداد صفحات : 33

بخشی از متن :

شغل

شغل به عنوان مجموعه­ای از پیشرفت­های مداوم در زندگی شغلی تعریف شده است؛ به عبارت دیگر شغل عبارت است از تعهدی که انسان در مقابل موسسه­ای برای انجام تکالیف درازمدت دارد و در ضمن از طریق آن امرار معاش می­کند (صدر نبوی، 1370).

به اعتقاد كینزبرگ[1] و همكارانش (1951) انتخاب شغل فرایندی پیوسته و تكاملی است و با عواملی نظیر ارزش­های فردی، واقعیات محیطی، عوامل عاطفی و فرصت­های تربیتی بستگی كامل دارد. به عبارت دیگر، انتخاب شغل فرایندی است كه طی زمان خاصی انجام می­گیرد و زمان خاص آن هنگامی است كه فرد طی آن به توافق میان انتظارات و امكانات و خصوصیات خود برسد (شفیع آبادی،1382).

موفقیت شغلی

بر طبق گفته پیتر دراكر[2](1993)، قرن بیست ویكم، قرن اقتصاد دانشی است. دراین اقتصاد، دارایی­های فكری و به خصوص سرمایه­های انسانی جزو مهمترین دارایی­های سازمانی محسوب می­شود و موفقیت بالقوه سازمان­ها ریشه در قابلیت­های فكری آنها دارد، همچنین سرمایه انسانی برای مالكین سرمایه یعنی كاركنان سازمان­ها نیز به عنوان یك دارایی ارزشمند محسوب می­شود كه می­تواند موفقیت آنها را نیز به طور فزاینده تحت تاثیر قرار دهد (الفن بین[3]،2002). به همین دلیل مدیریت منابع انسانی پیچیده­ترین و مشكل­ترین بخش مدیریت شناخته شده است و از جمله وظایف مدیران در جذب نیروهای انسانی مناسب از اهمیت ویژه­ای برخوردار شده است. در واقع، موفقیت هر سازمان در گرو استفادۀ بهینه از نیروی انسانی آن سازمان است و مستلزم به كارگیری افرادی است كه توانایی­ها و استعدادهای خاص آن شغل را داشته باشند. در انتخاب افراد برای مشاغل مختلف سازمان، اصل كلی جهت موفقیت شغلی این است كه خصوصیات داوطلب با وظایف شغلی او مطابقت كند. برای اینكه شرح وظایف با موفقیت انجام گیرد لازم است كه مهارت­ها، استعدادها و خصوصیات خلقی و جسمی و شخصیتی افراد در نظر گرفته شود و داوطلب آن شغل واجد این خصوصیات و استعدادها باشد (حجازی،‌ 1380).

پژوهش­ها نیز نشان داده است كه موفقیت شغلی زمانی میسر است كه نه تنها خصوصیات افراد، بلكه خصوصیات مشاغل مربوط به آنها مورد بررسی قرار گیرد. بر مبنای این شناخت دوگانه و تشخیص رابطه میان آنهاست كه انتخاب احسن صورت می­پذیرد. مصالح جامعه ایجاب می­كند كه فرد در جایی قرار گیرد كه بهتر بتواند خدمت نماید و مصلحت فردی نیز حكم می­كند در مكانی باشد كه بهتر بتواند رشد و تعالی یابد. بنابراین، در گزینش شغلی افراد دو عامل باید مورد ارزیابی قرار گیرد:

  1. ارزیابی فرد در زمینه علایق، توانایی­ها و به طوركلی ویژگی­های شخصیتی فرد.
  2. ارزیابی در زمینه توانایی­ها و ویژگی­هایی كه برای موفقیت در آن شغل ضرورت دارد (حجازی، 1368).

در این باب می­توان چنین اظهار داشت كه اگر فردی متناسب با توانایی­ها و رغبت­ها و ویژگی­های شخصیتی برای شغلی انتخاب شود نه تنها شكوفایی فردی حاصل خواهد شد بلكه جامعه نیز از او بهرۀ بیشتری خواهد برد. برعكس چنانچه فردی متناسب با شغل مورد نظر انتخاب نگردد ممكن است نیازهای او ارضاء نشود و در نتیجه روزها و ساعت­ها را به ناراحتی بگذراند؛ این فرد در زندگی راضی نبوده و در نتیجه در حرفه او تاثیر منفی خواهد گذاشت (حجازی، 1368).

اما موفقیت شغلی چیست و چه مفهومی دارد؟ موفقیت شغلی یک مفهوم نسبی از ارزیابی و قضاوت است و هیچ فردی را نمی­توان موفق نامید مگر اینکه از هدف­ها و ایده آل­هایش آگاه باشیم. موفقیت شغلی عبارت از رابطه­ای است که بین پیشرفت کنونی فرد و ایده­آل­های آینده­اش در زمینه اشتغال وجود دارد. میزان موفقیت فرد در برآوردن نسبی این هدف­ها را موفقیت شغلی می­نامند ( شفیع آبادی، 1382). افراد بیرونی موفقیت شغلی را بر طبق معیارهای قابل مشاهده و عینی قضاوت می­كنند درحالیكه ادراك افراد از موفقیت، بیشتر به معیارهای ذهنی گرایش دارد، به تعبیر دیگر، موفقیت عینی بخش قابل مشاهده موفقیت شغلی را نشان می­دهد و به نتایج شغلی قابل مشاهده مانند پرداختی­ها، ارتقاها، رتبه و مقام اشاره دارد. اما موفقیت شغلی ذهنی یا درونی عناصر ذهنی موفقیت شغلی را نشان می­دهد و به احساسات افراد و واكنش آنها نسبت به مسیر شغلی­شان مربوط است و همواره از طریق موفقیت روانشناختی مانند رضایت شغلی، تعهد شغلی و سازمانی شناسایی می­شود (جاج[4]، 1995).



[1]  Ginzberg

[2] Peter Draker

[3]  Eifenbein

[4] Judge

قیمت فایل فقط 19,000 تومان

خرید

برچسب ها : مبانی نظری و پیشینه تحقیق درباره موفقیت شغلی , مبانی نظری و پیشینه تحقیق موفقیت شغلی , مبانی نظری و پیشینه تحقیق , موفقیت شغلی , تعریف موفقیت شغلی , تاریخچه موفقیت شغلی , پیشینه موفقیت شغلی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر
لوگو نماد اعتماد الکترونیک
لوگو نماد اعتماد الکترونیک
logo-samandehi
'گارانتی خرید
logo-guarantee